Sophie ter Schure sluit aan bij QuiteQuiet Records

Zangeres/muzikante Sophie ter Schure sluit per vandaag aan bij QuiteQuietRecords. Na de duo’s Nancy Brick en Sommerhus is zij de derde artiest die tekent bij het stilste platenlabel van Nederland.

Sophie ter Schure is een folkzangeres in de traditionele zin van het woord: ze zingt eeuwenoude verhalen, met een hedendaagse sprankeling. Veelal (stok)oude liedjes uit Schotland, Ierland en Amerika, gezongen met een zuivere, rekbare stem en ingetogen begeleid door gitaar, duimpiano en bodhrán (een Ierse lijsttrommel die je bespeelt met een drumstick).

Muziek maken komt uit haar tenen. Ze leerde de folk kennen tijdens haar studie in het Schotse Edinburgh. Al snel en onvermijdelijk leerde ze gitaar spelen. Zingen deed Sophie altijd al en nooit eerder voelde ze zich zo thuis in de muziek als op de folksessies in Edinburgh.

In 2014 verpletterde Sophie ter Schure iedereen met haar wonderschone debuutalbum Laurels. Elf verstilde traditionals die stuk voor stuk je trommelvliezen strelen. Een lust voor het oor. Momenteel werkt Sophie aan haar tweede album.

Het Rotterdamse platenlabel QuiteQuietRecords omarmt Sophie ter Schure én de stilte. Alle aandacht gaat altijd en overal naar de muziek. De artiesten van het label spelen met de stilte en tonen zich kwetsbaar en breekbaar. Het label organiseert ook live evenementen, waar je de stilte én een speld kunt horen vallen.

Video ‘Blackest Crow’ @ Sofar Amsterdam

Sophie door Erik Kriek 2016 copy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s