Nieuw album Sommerhus

De releasedatum van het nieuwe album van Sommerhus is bekend. Op zaterdag 6 februari 2016 verschijnt ‘Is there such a thing as too much love?’ op QuiteQuiet Records.

Het album van het kamerpopduo uit Rotterdam luistert als een houtkachel op een winterse dag. De verwarming op 20 graden, glas wijn in de hand, hoofd in de ruststand, voeten opgetrokken op de bank. Uit de speakers klinkt de soundtrack van de winter: ‘Is there such a thing as too much love?’ Straks, met de zon op je hoofd en een verfrissende cocktail in de hand, valt het album als een warme gloed over je heen. De plaat klinkt hoopvol en melancholiek.

De opnames van ‘Is there such a thing as too much love?’ vonden plaats in een aantal bijzondere locaties, waaronder het Deense zomerhuis. Deze keuze verrijkt de plaat met een ruimtelijk en organisch geluid. Wie tijdens het luisteren de ogen sluit, proeft de Scandinavische sferen. De contrabas van Peter Jessen beschrijft de natuur, Vera Jessen’s gitaar meandert daar als een stromend beekje omheen, terwijl beide stemmen alles doen versmelten tot een magisch geheel.

Is there such a thing as too much love’ van Sommerhus is verkrijgbaar vanaf zaterdag 6 februari 2016 en verschijnt op QuiteQuiet Records.
www.sommerhus.nl | www.quitequiet.nl | beeld: Kris van Veen

Persfoto 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s