Herdruk debuutalbum Sommerhus

Kamerpopduo Sommerhus brengt de herdruk van hun titelloze debuutalbum uit bij QuiteQuiet Records. Van de bloedstollend mooie, instrumentale opener ‘Denmark’ tot de breekbare perfectie van ‘A tender trap’ is dit een album om stil bij te staan.

Op ‘Sommerhus’ kiezen Vera Jessen Jührend (zang/gitaar) en Peter Jessen (zang/contrabas) voor een verstilde route, een begaanbare weg met verrassende zijpaden. Ontroering met een glimlach en vol hoop. Gegoten in een muzikaal minimalisme dat live, vooral in kleine setting, het beste tot zijn recht komt. Alle nummers zijn spaarzaam gearrangeerd, met hoofdrollen voor akoestische gitaar en de contrabas. Karakteristiek voor de muziek van het duo is de ingetogen melancholie en de lef om te spelen met stilte. Het publiek krijgt ruimschoots de tijd zich in te leven en mee te gaan in de zorgvuldig gesmede melodieën.

In het voorjaar verblijft Sommerhus tijdelijk in Denemarken om het tweede album op te nemen, dat gepland staat voor september 2015 en ook uitgebracht zal worden bij QuiteQuiet Records. Dit stilste platenlabel van Nederland brengt albums uit van artiesten die de stilte niet schuwen. Muziek tot de kern afgestript, zodat alleen het puur noodzakelijke overblijft. Het resultaat is verbluffend, zo bewijzen Sommerhus en de tweede artiest, het singer-songwriterduo Nancy Brick.

Foto hoes FB versie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s